DESPRE NOI

FRANCMASONERIA

Cu vechile ei ritualuri si secrete bine pazite, discreta si misterioasa Francmasonerie, este o societate initiatica universala, cu caracter filozofic, fraternal, progresist si filantropic care are ca scopuri principale cautarea adevarului si perfectionarea omului.

Denumirea generica de Francmasonerie  face trimitere la vechile confrerii de constructori care au existat in cursul Evului Mediu cunoscuti ca si “Franc-Macon”in Franta, “Freemason” in Anglia, “Freimaurer” in Germania sau “Liberi-Muratori” in Italia si care inseamna “zidar, constructor liber”.

Impresionantele castele, biserici si catedrale gotice, ridicate mai ales in vestul Europei, au fost si au ramas adevarate embleme ale civilizatiei medievale. Istoria oficiala atribuie Francmasoneriei in forma sa actuala o vechime de peste 300 de ani.

Traditia masonica in schimb, ignorand aceasta cronologie scurta, isi plaseaza inceputurile undeva intre mit si realitatea istorica. Limbajul masonic deosebit de bogat in semne si simboluri, ca mijloace de comunicare a cunoasterii, au fascinat dintotdeauna – dar misterul de care s-a inconjurat i-a conferit o aura de mit, adesea greu de patruns.

Magazinul este dedicat fratilor, pasionatilor si colectionarilor… 

Masonic Zone iti ofera o gama de produse de inalta calitate din zona practicantilor si pasionatilor de Francmasonerie , pline de simboluri pe care te incurajam sa le descoperi singur. Bijuteriile masonice sunt purtate pentru a promova sentimentele de fraternitate universala pe care Francmasoneria le promoveaza si imbratiseaza in intreaga lume.

Acest site apartine si este administrat de o persoana privata si prin urmare el nu reflecta in nici un mod pozitia oficiala a Marii Loji Nationale din Romania sau din strainatate.

Materialele cuprinse in cadrul acestor pagini sunt preluate din diferite surse.

Scroll to Top

Înscrie-te gratuit la Masonic Zone și primești un cod de reducere de 10%!